Tjörn runt 2022 är över – se alla bilderna från kappseglingen

Ett helt år av förberedelser och en intensiv seglingsvecka är till ända. Under några dagar har ST-tidningen följt Tjörn runt. Här är alla bilder från 2022 års upplaga av den klassiska kappseglingen.

ANNONS
|

Under de senaste dagarna har ST-tidningen i ord men också med hjälp av bilder gjort vårt yttersta för att beskriva ett evenemang som ju har fler öar och ett helt hav som tävlingsplats.

Vi har varit med när deltagarna i söndagens Lilla Tjörn runt fick tillfälle att träna start- och målövning liksom när några av deltagarna i stora Tjörn runt gjorde samma sak.

Vi var på plats när starten gick i lördags morse och vi pratade med de som på olika platser följde när de 197 båtarna i Tjörn runt och de 101 jollarna i Lilla Tjörn runt kom och seglade vidare.

ANNONS

I STO-regionen säger många att sommaren är slut när Tjörn runt har varit. Även om det kanske kommer att vara några fler varma dagar i augusti, så ligger det onekligen något i det.

Men Tjörn runt kommer tillbaka nästa sommar och som alltid på den tredje lördagen i augusti vilket år 2023 blir den 19 augusti. Nästa år firar Tjörn runt dessutom sitt 60-årsjubileum.

LÄS MER:Lilla Tjörn runt passerade 100 deltagare

LÄS MER:Här är vinnaren av Tjörn runt 2022 - flera stenungsundare i topp

LÄS MER:Startskotten har gått för Tjörn Runt – bra vindförhållanden ger snabb upplösning på kappsegling

ANNONS