Här är vinnaren av Tjörn runt 2022 - flera stenungsundare i topp

Två båtar av typen Smaragd var i topp när Tjörn runt by Cowi avgjordes under lördagen. Bäst gick det för Jonas Granhed från Långedrags Segelsällskap som vann före klubbkamraten Merit Kaal. Bäste STO-seglare tillika hemmaseglare blev Hans Oskarsson på fjärde plats.

ANNONS
|

De goda vindförhållandena under lördagen gjorde att 2022 års upplaga av Tjörn runt skulle innebära en snabb segling.

Först över mållinjen i Skåpesund i Stigfjorden var Jonas Winzell från Långedrags Segelsällskap med ”SURF of Sweden” som är en Brenta 60.

Att vara först betyder dock inte per automatik att man har vunnit med tanke på att man inom kappsegling har ”handikapp”.

Två klubbkamrater till Winzell kom på första och andra plats. Segrade gjorde Jonas Granhed i ”Elma” som är en Smaragd. Han vann före Merit Kaal med en Smaragd.

På tredje plats hamnade Lars Niklasson från Vänersborgs Segelsällskap med ”Kjola” som är en Dominant 95.

ANNONS

Bästa seglare från STO-området tillika hemmaseglare då han representerar Stenungsunds Segelsällskap blev Hans Oskarsson som kom på fjärde plats med en Accent.

Intressant i sammanhanget är att de tre första i topp alla tillhörde startgrupp fem. Det kan tyda på att det – med tanke på hur det blåste under dagen – hade betydelse för när man gick ut.

De sista båtarna kom i mål under lördag eftermiddag men på grund av en så kallad protestförhandling kunde tävlingsledningen inte bekräfta resultatet av Tjörn runt 2022 förrän sent på lördagskvällen.

LÄS MER:Ingvor och Peter först på plats för att följa Tjörn runts start

LÄS MER:Startskotten har gått för Tjörn Runt – bra vindförhållanden ger snabb upplösning på kappsegling

LÄS MER:Australiens bidrag för att klara Tjörn Runt: ”Ha roligt, skada inte någon och skada inte båten”

ANNONS