Bild: Niklas Ohlsson / Pontus Söderman
Bild: Niklas Ohlsson / Pontus Söderman

Fortsatt jämt i damernas division 3

Återigen vinster för de båda Stenungsundslagen i damernas division tre och av allt att döma är det inget som tyder på att det ska ändras under resten av säsongen. Vinsterna för både SIF och Vallen under helgen håller tabellen nästan helt jämn.

ANNONS
|

Vallen tog under lördagen emot ett Stångenäs på uppgång och med flera fina resultat i tabellen. Men det var inget som hotade Stora Höga-laget som i år bara har en förlust och en oavgjord i serien. Tränare Kenneth Fredgren berättar att laget fick det att återigen lossna med målgörandet efter en något knackig start.

– Vi var ganska slarviga till en början och saknade tålamod men när vi satte dit första målet så släppte det för oss. Sen tycker jag att vi spelar stabilt och för matchen så som vi vill ha den, säger han.

Det blev till slut en 4-0 vinst för Vallen och lagets fina form är enligt Kenneth ingen slump och lagets moral är en stor bidragande faktor.

ANNONS

– Det känns ju jättebra att vi spelat såhär bra under i princip hela året. Vi har en grupp på 25 tjejer som tränar kontinuerligt och då blir det bra. Gruppen är väldigt sammansvetsad och vi har en bra organisation runt omkring som ger goda förutsättningar för att utvecklas, säger han

Båda lagen har dragit ifrån

Även för rivalen Steungsunds IF har helgen varit en framgång. Under söndagen tog SIF emot Orust FC på hemmaplan och fick även dom en betryggande seger med sig och tre nya poäng på kontot.

– Det kändes som att vi kom igång lite mer i andra halvlek. Vi kom inte riktigt upp i nivå i första men det lossnade för oss i andra. Orust var duktiga och vi hade det svårt till en början men efter snacket i halvtid kunde vi lugna ner oss i spelet och sätta dit våra chanser, säger Alva Isaksson, kapten i Stenungsunds IF.

Två vinster i två matcher innebär att lagen är svåra att skilja åt i tabellen. SIF leder just nu tabellen, men bara med en poäng över Vallen och dessutom med en match mer spelad. Ner till nästa lag skiljer det sig sju poäng. Alva Isaksson berättar att laget siktar mot att vinna serien och att det är ett taggat lag som nu ska försöka behålla förstaplatsen under hösten. Men Vallen har inte heller släppt greppet. Och om båda lagen fortsätter med sin fina form kan det väntas en seriefinal. Säsongens avslutande omgång spelas nämligen mellan just Vallen och Stenungsund.

Fotboll

Division 3 Dam Bohuslän-Dalsland

Vallens IF - Stångenäs AIS 4-0 (1-0)

Mål: Olivia Eriksson Dahlén 2. Frida Olander, Ellen Hedberg

Stenungsunds IF - Orust FC 2-0 (0-0

Mål: Lova Olsson, Shahd Shehada

LÄS MER:Vallen och SIF bytte plats i toppen efter helgens omstart

ANNONS