Vallen och SIF bytte plats i toppen efter helgens omstart

Det är riktigt jämnt i damernas division tre. Redan inför omstarten av serien som drog igång nu i helgen var tabelläget tajt i toppen. Vallens IF på 30 poäng och Stenungsunds IF på 29. Efter att båda lagen spelat i helgen kan man nu konstatera att det är ännu jämnare.

ANNONS
|

Vallen med en match mindre spelad hade i fredags chans att utöka sin ledning i tabellen när de startade upp efter sommaruppehållet borta mot Bullarens GOIF. Tyvärr blev inte matchen som laget hoppats på och man fick nöja sig med ett kryss och en poäng.

Lagkapten Vera Dimberg säger att laget inte riktigt hade fokuset som behövdes men är ändå nöjd med 2-2-resultatet.

– Det var inte vår bästa match och vi hade problem att få igång spelet. Vi kämpade igenom hela matchen och vi lyckades faktiskt kvittera och komma tillbaka två gånger. Tyvärr kändes det som vi alla var ganska ofokuserade och så är det ju i fotboll, det kommer alltid komma dåliga matcher, säger hon

ANNONS

Stenungsunds IF förvaltade Vallens poängtapp på bästa sätt när de också startade igång serien under söndagen hemma mot Munkedal. Resultatet 7-2 vittnar om ett Sif som fått det mesta att klaffa framåt. Något som lagkapten Alva Isaksson instämmer i.

– Det var superroligt att dra igång höstsäsongen på bästa möjliga sätt. Vi fick väldigt mycket lägen och allt föll på plats idag. Vi hittade varandra och spelade lugnt, något som brukar bli bra, säger hon.

Kan avgöras i sista matchen

Sif går därmed om Vallen i tabellen med en match mer spelad och kampen mellan de båda lagen fortsätter. Fortsätter båda lagen att ligga varandra hack i häl kan det bli på tal om en seriefinal. Säsongens sista match spelas nämligen mellan Vallen och Stenungsund den andre oktober i Stora Höga.

– Det är supergött att vi vann och att de spelade lika. Det bäddar ju för en spännande höst. Det har pratats mycket i laget om kampen i tabellen så det känns jättebra, säger Sif:s lagkapten Alva Isaksson.

Det märks däremot inte av någon större oro från Vallens sida.

– Vi har ju ambitioner om att vinna serien och sikta högt och då kan man inte göra många sådana här matcher. Nu gjorde vi en sämre match i fredags, men vi tar en match i taget. Vi får ta nya tag och sikta framåt, säger Vallens lagkapten Vera Dimberg.

Fotboll

Division 3 Bohuslän-Dalsland

Bullarens GOIF - Vallens IF 2-2 (1-1)

Mål: Vera Dimberg 2

Publik: 50

Stenungsunds IF - Munkedals IF 7-2 (2-0)

Mål: Linnéa Nilsson 3, Huda Alyasary 2, Shahd Shehada 2

Publik: 30

LÄS MER:Från kaos till harmoni i Sif dam – på tre månader: ”Vi som lag har blivit mycket tajtare”

LÄS MER:Veras första säsong som lagkapten i Vallen: ”Roligt att få representera sitt lag”

ANNONS