Patrick D'Imporzano, avgående räddningschef i Stenungsund.
Patrick D'Imporzano, avgående räddningschef i Stenungsund. Bild: Malin Rindvik

Räddningschefen lämnar SBRF

Efter att förbundsdirektören Marcus Sundberg för en tid sedan lämnade sin post som chef för Södra Bohusläns räddningstjänstförbund har också räddningschefen Patrick D'Imporzano meddelat att han slutar redan i början av juli.

ANNONS
|

Det var i ett meddelade till de anställda som Patrick D'Imporzano tillkännagav att han slutar som räddningschef i Stenungsund. Därmed har de två högsta cheferna i det sönderfallande räddningstjänstförbundet lämnat sin poster.

LÄS MER:Räddningstjänstens förbundsdirektör lämnar

Tillförordnad förbundsdirektör för verksamheten är idag Lars Klevensparr som upprätthåller tjänsten tills vidare. Han kommer från Storgöteborgs Räddningstjänst. Som biträdande förbundsdirektör har Peter Johansson, också han från Storgöteborg, utnämnts som tillförordnad. Vem som blir ny räddningschef för förbundet återstår att se men mycket talar för att någon av de övriga cheferna i Stenungsund får överta posten.

Södra Bohusläns räddningstjänstförbund består av kommunerna Lilla Edet, Tjörn och Stenungsund men är på väg att falla sönder, detta sedan både Tjörn och Lilla Edet beslutat sig för att lämna samarbetet och ansöka om medlemskap i Storgöteborgs räddningstjänstförbund.

ANNONS

Stenungsunds kommun har därmed hamnat i en situation där kommunen antingen får driva räddningstjänsten själva eller ingå i något annat samarbete. Kommunen har gjort en internutredning som visar på stora extrakostnader (5-7 miljoner/år) om man ska driva verksamheten helt själv. Utredaren rekommenderar att Stenungsund också ingår i någon form av samarbete.

LÄS MER:Egen räddningstjänst kostar flera miljoner extra

De petrokemiska industrierna har beslutat bilda en egen räddningstjänstorganisation och inte fortsätta som idag via avtal med SBRF. Samarbetet mellan petrokemin och SBRF går ut 1 januari 2022.

LÄS MER:Petrokemiföretagen kan bilda egen brandkår

ANNONS