Pizzerian i Stenungsund delar ut gratis pizza – på julafton

Pizzeria Picasso i Stenungsund väljer att dela ut gratis pizza på julafton.
– Det är viktigt att alla hjälper varandra, säger ägaren Osman Yenigun.

ANNONS
|

För två jular sedan, 2019, började pizzerian med traditionen att ge ut gratis pizzor på julafton. De senaste två jularna har dock först pandemin och sedan branden i deras före detta lokal satt käppar i hjulet. I år blir det äntligen dags igen.

– Det är viktigt att hjälpa folk. Det är en gång per år, det är ingenting för oss. Alla borde egentligen öppna ögonen och hjälpa varandra. Vi gör pizza men det finns många andra som gör annat som kan hjälpa till på andra sätt, säger Osman Yenigun, som äger familjerestaurangen tillsammans med Nurullah Yenigun och Aydin Yenigun.

ANNONS

Mellan klockan 13-16 på julafton bjuder de på pizza, glögg, pepparkakor – och gemenskap. Reaktionerna har varit positiva från gästerna berättar Osman.

– Folk är tacksamma och glada att man tänker så. Och extra mycket nu när det är så mycket ekonomisk kris med högre priser, att man ändå gör den här grejen.

Delar ut pizzor till blåljuspersonal

Pizzerian vill även ge gratis pizzor till polis, brandmän och ambulansförare för att de ska få julkänsla, även om de är i tjänst.

– Tanken är att de hjälper så mycket i samhället. De är de viktigaste personerna just nu, tycker jag i alla fall. När det brann i vår förra lokal jag såg vilket jobb räddningstjänsten gjorde och de sliter så mycket, de förtjänar det. De är viktiga för samhället och man ska visa respekt för dem.

– 2023 kommer nog bli en svår tid och då är det viktigt att alla hjälper varandra tycker jag. Man ska tänka på alla andra också, inte vara självisk. När man tänker på andra då kan man sova i lugn och ro.

LÄS MER:Pizzeria Picasso har öppnat igen efter branden

LÄS MER:Sju företag drabbades i branden – så är läget just nu

LÄS MER:Efter branden: Pizzerian har hittat nya lokaler

ANNONS