Pizzeria Picasso har öppnat igen efter branden

En dryg månad efter branden i Picassohuset har pizzerian redan hunnit slå upp portarna i nya lokaler.
– När huset brann tänkte jag att det var kört, säger Nurullah Yenigun.

ANNONS

”Här öppnar Pizzeria Picasso inom kort” stod det på söndagen ovanför entrén till de nya lokalerna i Snusboa-huset. Det var dock inte riktigt sant. Redan i början av förra veckan började bröderna Yenigun göra pizzor igen, efter den förödande branden i Picasso-huset i Stenungsund.

– Vi ville inte annonsera att vi startat igen innan vi visste att allt fungerade som det skulle, säger Nurullah Yenigun, som driver pizzerian tillsammans med sin bror Osman Yenigun.

Sju företagare drabbades när huset som var uppkallat efter pizzerian brandskadades i slutet av januari. Familjen Yenigun hade haft sin verksamhet där sedan 1998.

Måste fortsätta

– Det gick ju inte att lägga ner verksamheten. Det är ett familjeföretag och kunderna gillar oss. Folk har ringt hem till mig och frågat när vi skulle öppna igen, berättar Nurullah Yenigun.

ANNONS

Men när han såg lågorna slå ut genom väggarna till huset i de gamla lokalerna kändes det rätt hopplöst.

– När huset brann tänkte jag att det var kört, säger Nurulla Yenigun.

Det var klockan halv tre på eftermiddagen. Vid halv sju var han i kontakt med ägaren till grannfastigheten och fick löfte om en lokal i Snusboa-huset bara ett tiotal meter från det förra.

– Det var tur i oturen. Den här lokalen är större och ljusare, fortsätter han.

Snabb ombyggnad

Som tur var klarade sig pizzaugnen från att skadas i branden.

– Vi är jättetacksamma mot alla hantverkare som hjälpt oss. Kommunens näringslivsansvariga hörde också av sig och frågade om vi behövde hjälp med något.

Nurullah Yenigun gjorde en ritning till inredningen. En normal byggtid brukar vara åtminstone flera månader men brödernas pizzeria behövde bara hålla stängt i fem veckor.

– Jag trodde det skulle dröja mycket längre!

Ryktet gick

Nyheten att pizzerian öppnat igen spreds på sociala medier och redan första helgen efter återuppstarten var ruljangsen som vanligt.

– Fredag-lördag var som en vanlig helg innan branden. De gamla kunderna har kommit tillbaka, bekräftar Nurullah Yenigun.

Det enda som återstår för pizzeriaägaren att fixa i de nya lokalerna är lite krukväxter med blommor.

ANNONS