Misstänkt rånare och cykeltjuv nekar till brott

Mannen i 30-årsåldern häktades i början av juli, misstänkt för rån, två fall av grov misshandel, samt flera stölder av cyklar och en motorcykel. Nu har åtal väckts mot mannen från Stenungsund som själv nekar till samtliga brott.

ANNONS
|

Det var en natt i slutet av juni som polis larmades till Stenunge allé. Detta efter att vittnen sett två män smyga omkring bland parkerade bilar, i misstänkt syfte att stjäla något.

När polisen kom till platsen sprang männen i väg och patrullen följde då efter till Stenungsunds båtklubb där de båda männen kunde gripas och anhållas, misstänkta för stöld av en motorcykel och två elcyklar.

Den ena av dessa två män, som häktades några dagar senare, misstänks även för att tillsammans en annan person gjort inbrott i cykelbutiken West Coast Bikes tidigare i år. Men också för två fall av grov misshandel och rån vid Hasselbacken, samt våldsamt motstånd vid gripandet vid båtklubben.

ANNONS

Ska ha attackerat inneboende

Mannen ska enligt det åtal som nu väckts vid Uddevalla tingsrätt vid två tillfällen i maj ha gett sig på sin inneboende. Den första gången med ett tillhygge i form av en batong, sadelrör eller annat liknande föremål som han slagit den andre med mot tinningen, samt knäet. Den andra gången genom att sparka och slå honom mot huvud och överkropp då han låg ned.

Den åtalade mannen i 30-årsåldern misstänks även för att ligga bakom ett rån i ett parkeringsgarage vid Hasselbacken dagen före midsommar. Detta efter att blivit påkommen på bar gärning med att bryta upp ett förvaringsskåp i garaget, varifrån han ska ha stulit bland annat en pekdator och mediciner.

Nekar till brott

Vittnet till händelsen försökte först själv stoppa stölden men ska då enligt åtalet ha hotats med kniv och fått motta sparkar och slag, samt fått ett stryptag runt halsen innan gärningsmannen avvek från platsen. Flera polisenheter och hundar letade därefter i närområdet efter mannen, dock utan resultat.

Den åtalade mannen nekar själv till samtliga brott. Han har i förhör inte velat kännas vid vare sig något inbrott eller några stölder av cyklar, mc eller dator. Han erkänner dock att han stulit mediciner ur skåpet garaget men har själv en helt annan förklaring till hur allt sedan gått till och att det snarare är han som blivit påhoppad och misshandlad av vittnet innan han enligt egen utsago kunde ta sig loss och fly.

”Lätt att det blir fel”

Även beträffande den påstådda misshandeln av sin inneboende nekar han till brott och hävdar att han bara handlat i självförsvar efter att denna ska gett sig på honom.

Han har förstört mitt liv, han har trakasserat mig i ett års tid genom att förstöra saker och stjäla saker i mitt hem. Jag var på väg fram för att hålla fast honom men då slog han mig rätt över ögonbrynet. När någon har trakasserat mig så många gånger så är det lätt att det blir fel. Jag var inte ute efter att skada honom, jag var bara ute efter att neutralisera honom så han inte kunde ställa sig upp och fortsätta bråka, har mannen uppgett i förhör angående en av de två händelser dem emellan som han nu åtalats för.

Säkrade fingeravtryck

Flera vittnen har hörts både om dessa händelser och de misstänkta stölderna där bevismaterial även samlats in av polis i form av bland annat övervakningsfilm, beslagtagna verktyg och säkrade fingeravtryck på två platser i cykelbutiken i Stora Höga.

Mannen nekar dock alltjämt till brott och nekar till att ha medverkat vid inbrottet och hävdar att fingeravtrycken måste ha hamnat där efter att han senare besökt butiken.

I fallet med de stulna cyklarna och mc:n vid Stenunge allé skyller han på sin kompis, som erkänt cykelstölderna men också han nekar till att ha stulit mc:n.

LÄS MER:Man ska ha blivit attackerad – av sin inneboende

LÄS MER:Ertappades med att bryta upp förvaringsskåp – misstänks nu för rån

LÄS MER:Två män anhållna efter cykelstöld – polisen varnar för ny stöldvåg

ANNONS