Man ska ha blivit attackerad – av sin inneboende

Under torsdagskvällen ska en man i Stenungsund ha blivit attackerad av sin inneboende. Enligt anmälan med en kniv, varefter han sprungit från platsen.

ANNONS
|

Det var vid 22-tiden på torsdagskvällen som polis larmades till en adress i Hasselbacken med anledning av en misstänkt misshandel. Målsägaren ska enligt anmälan ha blivit attackerad med kniv och i samband med attacken ådragit sig avvärjningsskador när han försökte skydda sig.

Enligt polisen har mannen haft en inneboende som bott hos honom i några dagar och av någon anledning blev det sedan bråk.

– Mannen och hans tillfälliga inneboende hamnade i luven på varandra och det hela urartade. Efter dådet sprang gärningsmannen från platsen, men vi kunde senare hitta honom i lägenheten igen och han togs med till Uddevalla för vidare förhör, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS

Vad som föranlett bråket är i nuläget okänt.

– Jag kan inte berätta så mycket mer, eftersom det råder förundersökningssekretess. Men det stämmer att en person blivit frihetsberövad efter händelsen, uppger Håkan Hansson, tf stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal, morgonen efter händelsen.

– Jag kan heller inte se att den skadade mannen behövt uppsöka sjukhus, utan det verkar handla om lindrigare skador.

Polisen larmades tidigare under torsdagen även till en adress i centrala Stenungsund där en man vid halv sextiden på kvällen ska ha blivit attackerad med någon form av tillhygge. Mannen som skadats ska enligt patrullen på plats ha blött från örat och huvudet och fördes med ambulans till sjukhus.

– Men även i detta fall råder förundersökningssekretess och jag kan därför inte berätta så mycket mer än att ingen ännu gripits för denna händelse, uppger Håkan Hansson vidare.

En anmälan om misstänkt grov misshandel har upprättats i båda fallen.

ANNONS