Fettisdagen infaller alltid på tisdagen efter fastlagssöndagen och i år är det den 13 februari som gäller.
På fettisdagen äts det i genomsnitt sex miljoner (!) semlor. Under hela säsongen, som varar från sent i december och nästan fram till när våren börjar anas, äts det i Sverige cirka 40 miljoner sådana bakverk.
Några av dessa tänker ST-tidningen införskaffa för det stora semmeltestet som går av stapeln onsdagen den 7 februari kl 18.00-19.30 på redaktionen på Stenunge allé 3A i Stenungsund.
Om du vill och kan vara med i juryn mejlar du till redaktionen@sttidningen.se senast måndagen den 5 februari kl 12.00 för att anmäla ditt intresse. Samma eftermiddag lämnas besked om vilka som blir årets jury.
Givetvis ska du inte ha någon anknytning till lokala bagerier eller kaféer.
Uppdraget är att utse STO-områdets bästa semla när det gäller smak på grädden, mandelmassan och bullen samt bedöma utseendet och konsistensen.
LÄS MER:Semmelbagaren som håller hårt på traditionen
LÄS MER:Orustbageriet Herr Bröd flyttar och öppnar kafé
LÄS MER:Henrik bakar Stenungsunds bästa semlor