kommunfullmäktiges ordförande Hans Pernervik (FO) har beslutat att skjuta budgetdebatten till den 9 september.
kommunfullmäktiges ordförande Hans Pernervik (FO) har beslutat att skjuta budgetdebatten till den 9 september. Bild: Erika Olofsson

Budgetbeslut först om ett par veckor

Det kommunfullmäktigemöte som fick avbrytas förra veckan kommer inte att återupptas innan den 9 september. Det innebär att beslut om kommunens budget får vänta två veckor.

ANNONS
|

Kommunfullmäktige på Orust har haft sina möten digitalt under pandemin, så även augustimötet. Det var förra veckan tänkt att beslut skulle fattas kring budgeten, men mötet fick avbrytas på grund av teknikstrul.

LÄS MER:Teknikproblem stoppade fullmäktige

– Jag hade inget annat val än att ajournera mötet på grund av de stora tekniska problem vi hade med uppladdning och webbsändning, säger kommunfullmäktiges ordförande Hans Pernervik (FO).

Kommunfullmäktiges presidium fattade beslutet att bryta mötet då ljudet inte fungerade som det var tänkt.

LÄS MER:Premiär för digitalt kommunfullmäktige

Det blev rundgång och eko vid sändningen, något som försökte lösas å plats av kommunens tekniker. Då detta inte gick valde presidiet att avsluta mötet.

ANNONS

– Budgetdebatten är så viktig och då kan det inte vara strul med tekniken. Alla måste kunna höra inläggen i debatten.

Kommunfullmäktiges ordförande Hans Pernervik (FO)
Kommunfullmäktiges ordförande Hans Pernervik (FO) Bild: Erika Olofsson

Efter torsdagens avbrutna möte har Pernervik haft träff med samtliga partiers gruppledare och även med kommunalråd och kommunchef. Efter de diskussionerna som förts i grupperna, har beslut fattats att inte återuppta mötet i veckan utan att istället skjuta det till den 9 september.

– Vi har sällan kommunfullmäktigemöte i september men det är avsatt en dag som reservdag, den använder vi av oss nu.

Olika alternativa mötesformer ses över. Det kan bli ett digitalt möte men det kan även bli ett fysiskt möte, något som inte hållits på ett års tid.

Det kan bli ett fysiskt möte i september, eller ett digitalt. Olika lösningar diskuteras just nu. Arkivbild
Det kan bli ett fysiskt möte i september, eller ett digitalt. Olika lösningar diskuteras just nu. Arkivbild Bild: Erika Olofsson

– Jag vill inte gå ut med i det är skedet vad det blir, men vi ser över olika alternativ och hoppas få fram en lösning som passar alla.

ANNONS