Orust fullmäktige vid ett tidigare sammanträde.
Orust fullmäktige vid ett tidigare sammanträde. Bild: Erika Olofsson

Teknikproblem stoppade fullmäktige

Budgetfullmäktige på Orust kunde inte genomföras på torsdagskvällen, detta sedan tekniken på flera olika områden inte fungerade. Dels kunde inte ledamöterna anslutas på distans och dessutom fungerande inte webbsändningen.

ANNONS
|

– Det här var ovanligt för oss, säger kommunchef Henrik Lindh efter att man beslutit sig för att ställa in hela fullmäktige och istället köra sammanträdet kommande torsdag.

– Vi menade att det var extra viktigt att all teknik fungerar, inte minst eftersom det handlar om en budgetdebatt. Det är verkligen ovanligt att vi får alla slags teknikproblem samtidigt men så var det denna gången. Bland annat fungerade inte ljudet som det skulle vilket ju var extra bekymmersamt med tanke på att vi kunde förvänta oss en budgetdebatt med många inlägg.

Orust kommun får nu se över tekniken och satsa på en budgetdebatt kommande vecka. Det finns en rad budgetförslag från oppositionen förutom majoritetens förslag.

ANNONS

Orust har under pandemin haft sina fullmäktigemöten på distans. Det innebär att presidiet finns i fullmäktigesalen medan övriga ledamöter deltar hemifrån via länk. Det var bland annat länken via systemet Teams som inte fungerade som det skulle. Men alltså även webbsändningen till allmänheten.

ANNONS