Valla U tog kommandot från start mot Stala U

Valla U hade greppet från start i matchen i division 7 Bohuslän södra herr i fotboll mot Stala U på onsdagen.

|
Stala IF Utv-lag förlorade mot IFK Valla U-lag

Lagets halvtidsledning utökades i andra halvlek till seger 5–1 (2–0) borta på Ängö Schakt Arena.

Segern var Valla U:s fjärde på de senaste fem matcherna.

Matchen var mållös till Valla U tog ledningen efter en dryg halvtimmes spel, genom Viktor Saeternes.

Laget gjorde 0–2 i 34:e minuten, när Filip Hansson slog till. Stala U reducerade till 1–2 i 52:a minuten.

I 54:e minuten slog Lucas Schöldström till, och gjorde 1–3.

I 73:e minuten ökade Tobias Andersson ledningen.

1–5-målet kom med tre minuter kvar att spela, när Erik Rutgersson slog till och gjorde mål.

Med två omgångar kvar är Stala U på fjärde plats i tabellen, medan Valla U är på tredje plats.

Nästa motstånd för Stala U är Myckleby 2. Lagen möts onsdag 11 september 19.00 på Ängö Schakt Arena. Valla U tar sig an Morlanda GoIF U hemma måndag 9 september 19.30.