Svenshögen och Ödsmål i spetsat race om silverplatsen

Derbyracet mellan Ödsmål och Svenshögen om andraplatsen Bohusfemman spetsades ytterligare i helgen. Bägge lagen vann sina matcher klart.

ANNONS
|

Svenshögen tog sig norrut för möte med mittenlaget Bullaren. Det gick riktigt bra under de första 45 minuterna, där SSK skaffade sig en 2–0-ledning.

– Det såg som vanligt stabilt ut under första halvlek. I andra halvlek slappnade vi av eller slarvade och det blev 1–2 direkt, säger Svenshögens tränare Andreas Petersson.

Det kunde även blivit kvitterat för hemmalaget, men Svenshögen svarade med ett 3–1-mål. Bullaren reducerade ännu en gång, innan veteranen Tobias Mikaelsson klev fram med två mål. Matchen slutade med en klar 5–2-seger för Svenshögen.

– Bullaren skakade om oss, det får man ge dem, tycker Oilers-coachen.

Svenshögen har ett tufft program i slutet, men är å andra sidan inte beroende av andra lags resultat.

ANNONS

– Det är tre matcher kvar och vinner vi dem blir vi tvåa. Vi har allt i egna händer eftersom vi möter både Grohed och Ödsmål. Vi går för att vinna, det vill finns inget annat.

Rekordsäsong för SSK

Oavsett utgången har Svenshögen gjort en kanonsäsong.

– Väldigt bra, eftersom vi aldrig varit i femman innan. Det är någon form av klubbrekord, säger Andreas Petersson.

Ödsmål åkte till Tjörn för derby mot avsågade jumbon IFK Valla. Cristobal Cruz gav ÖIK ledningen efter fem minuter på straff och ökade sedan på efter dryga halvtimmens spel. Tidigt i andra halvlek kom trean genom Felix Jonsson.

– Första halvlek ägde vi totalt. I andra är vi inte riktigt där. Jag bytte mycket för att alla skulle få spela, det var en av orsakerna. Och mittbacken ”KP” (Karl Persson) fick gå av på grund av skada. Vi fick göra tre ändringar i backlinjen och det är aldrig optimalt. Vi tappade vårt passningsspel, det blev mer raka rör från var och en. Vi blev egoistiska, ville avgöra själva och glömde laget, analyserar tränaren Håkan Olsson i Ödsmål.

Ödsmål har två hemmamatcher kvar i kampen mot Grohed, som också är inne i ett flow just nu, och Svenshögen. Om andraplatsen sedan räcker för uppflyttning återstår att se, det beror på hur det går för Bohus-lagen i trean och fyran, samt Dalslands lag i femman.

– Ödsmåls målsättning från början var att ligga i fyran inom tre år, där har vi ett år kvar på oss. Det är där vi ser oss som förening, även om vi i första hand är en breddförening för ungdomar, säger Håkan Olsson.

Division 5 avslutas 8 oktober med derbyt Svenshögen–Ödsmål på Hällungevallen.

Fotboll

Division 5 Bohuslän herr

IFK Valla – Ödsmåls IK 1–3 (0–2)

Mål IFK Valla: Albin Kindstrand Bolger.

Mål Ödsmål: Cristobal Cruz 2, Felix Jonsson.

Bullarens GoIF – Svenshögens SK 2–5 (0–2)

Mål Svenshögen: Tobias Mikaelsson 2, Christian Jonsson, William Normén, Daniel Sundling.

LÄS MER:Blixtvärvningar av Svenshögen inför söndagens seriefinal

LÄS MER:Se drömmålet från Ardi i Svenshögen – direkt på avspark

ANNONS