Stingers klart för hockeytvåan efter nagelbitare mot Tibro IK

Stenungsunds HF reste till Tibro för den sista kvalmatchen som ledare och man reste därifrån som klara för hockeytvåan efter seger med 3–1. Anton Sporre satte den sista pucken i tom kasse.

|

Inför ögonen på 370 personer i Tibro Ishall var det på fredagskvällen tydligt att det i gruppfinalen i kvalgrupp B bara kunde finnas en vinnare om en plats i hockeytvåan säsongen 2023/24.

Inför kampen ledde Stingers med 14 poäng vilket var två bättre än Tibro.

Hemmalaget fick den målmässigt bästa starten med mål efter knappt tre minuters spel i powerplay.

Stingers fick efter 9.45 sin chans att kvittera när Tibros William Frödelius fick två minuter för roughing. Det utnyttjade Rasmus Rosenqvist som satte 1–1 efter 11.16.

Drygt tre minuter senare gav Tony Pappila Stingers ledningen med 2–1 och det resultatet höll sig perioden ut där Tibro vann skotten med 14–13.

Inga mål i andra perioden

I den andra perioden noterades det för fem utvisningar för båda lagen, en fajt som Stingers ”vann” med 3–2.

Anton Sporre satt av den första och sedan var det varannan Tibro varannan Stingers att spela powerplay respektive boxplay.

Men några mål blev det aldrig och därför gick lagen till pausvila med ledning för Stingers med 2–1.

Stingers höll undan

I den tredje perioden aktade sig båda lagen noga för att dra på sig någon utvisning.

Faktum var att det första som registrerades – förutom alla skott på mål – var en timeout för Tibro efter 16.53!

Om Tibro skulle kvittera till 2–2 och det stod sig matchen ut hade det inte räckt för Tibro – laget var tvunget att vinna matchen på full tid.

Med knappt två minuter kvar att spela tog hemmalaget ut målvakten Oliver Rosell.

Kort efter det – 18.40 – satte Anton Sporre 3–1 för Stingers och därmed var det avgjort. Stenungsunds HF tillbaka i hockeytvåan 2023/24!