Skärhamn fortsätter att vinna – har nu tre raka segrar

Efter en tuff period har Skärhamn nu fått igång spelet.

ANNONS
|
Skärhamns IK vann mot Henån / Gilleby
Skärhamns IK vann mot Henån / Gilleby

På lördagen mötte laget Henån/Gilleby på Tjörns Sparbank Arena i division 4 Bohuslän/Dalsland herr i fotboll och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget tre raka segrar. Segerresultatet mot Henån/Gilleby blev 2–1 (0–1).

– En jämn kamp visste nog alla att det skulle bli och matchen levde upp till det i högsta grad. 250 åskådare fick bevittna en nervös och svettig avslutning där vi drar det längsta stråt idag efter två vackra mål under sista kvarten. En väldigt skön och stark seger, kommenterade Skärhamns tränare Markus Johansson.

Henån/Gillebys tränare Lennart Göransson tyckte till om matchen:

– Vi kontrollerar matchen fullständigt i 70 minuter. Bränner 3 helt rena frilägen och skapar en del skarpa chanser. Efter 70 minuter slutar vi att spela fotboll och blir ängsligt rädda om poängen. Skärhamn lyckas tyvärr göra 2 mål på ett fåtal chanser. Ingen rolig förlust den här matchen skulle vi haft. Tyvärr ger vi bort 3 poäng idag.

ANNONS

Bortalaget Henån/Gilleby hade alltså greppet i halvtid och ledde med 1–0. Men Skärhamn vände på matchen och vann till slut med 2–1, efter mål av Lukas Andersson och Isac Ohlsson.

Det här var Skärhamns fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Henån/Gillebys fjärde uddamålsförlust.

Med fyra omgångar kvar är Skärhamn på sjätte plats i tabellen, medan Henån/Gilleby är på femte plats.

På lördag 14 september 13.00 spelar Skärhamn borta mot Högsäter, och Henån/Gilleby hemma mot Brålanda.

ANNONS