Tjörns konståkningsklubb under SM Kvalet i Kungälv tidigare i år
Tjörns konståkningsklubb under SM Kvalet i Kungälv tidigare i år Bild: Niklas Ohlson

Guld och silver för Tjörns Konståkare i helgen

I helgen avgjordes SM och RM i synkroniserad konståkning i Mölndal. Åby Ishall stod som arena när tre lag ifrån Tjörns Konståkningsklubb slogs om medaljer. Med facit i hand kan klubben stoltsera med både guld och silver.

ANNONS
|

Team Seaside och Team Seaflowers ställde upp i SM i helgen samtidigt som Team Seastar gjorde upp i RM. Allt under samma tak. Det var efterlängtade tävlingar då corona pandemin satt stopp för det flesta evenemangen de senaste åren. I juniorklassen blev det guld för Team Seaside och i debutantklassen ett silver för Team Seastar.

– De var väl värda det. Dom har verkligen kämpat hårt denna helgen trots mindre misstag. Tjejerna är givetvis jätte lyckliga då det var en sån urladdning. Det har ju inte varit så mycket tävlingar det senaste med tanke på pandemin, säger Tjörns huvudtränare Therese Hillberg efter medaljcermonin.

ANNONS

Just att få tävla framför en publik verkar vara något som tjejerna i alla lagen, uppskattat mycket.

– Det var ju publik och jättefin stämning i helgen. Vi hade en jättestor hejaklack, och vi har ett långprogram som är fängslande för publiken så det blir ju fantastisk stämning när det är folk på plats, säger Therese Hillberg.

Roligt för klubben men också för hela Tjörn

De fina framgångarna för Tjörns Konståkningsklubb ger mersmak när det stundar fler tävlingar framöver. Bland annat anordnar klubben en egen tävling i mars, Sjöslaget, där man hoppas kunna prestera fina åk. För Team Seasides del väntar också säsongens höjdpunkt då de ska åka ner till Österrike och tävla i JVM

– Jag tror att det är bra att vi fick lite tävling och press på oss nu inför JVM också. Samtidigt känner vi att vi ska åka ner till Österrike och verkligen njuta av tävlingen och göra två bra åk, säger Therese Hillberg.

En annan sida av de fina resultaten är också vad det betyder för klubben.

– Det är ju jätteviktigt för våran klubb, och även för Tjörn som kommun. Det blir ju att fler upptäcker oss och de yngre åkarna sporras utav framgångarna, säger hon

ANNONS