Grunden lagd för Tuveslätt Arena – kan stå klar till sportlovet

Bottenplattan är gjuten och stålet anländer efter årsskiftet. Då kan den nya padelhallen i Rönnäng resas med invigning lagom till sportlovet. Hallen har dessutom fått ett namn: Tuveslätt Arena.

ANNONS

Bakom projektet står, som ST-tidningen berättat om vid flera tillfällen, fotbollsklubben Rönnängs FF

– Platsen heter Tuveslätt, hela området Tuveslätts naturskyddssområde och idrottsplatsen Tuveslätts IP, säger Tommy Pettersson, ordförande i RFF.

LÄS MER:Padelhall är del av en nystart

– Vi har inte direkt efterfrågat någon sponsor. Hade någon erbjudit sig ett namn för en bra en bra peng hade man fått fundera på det, säger han.

– Men vi ville att hallen skulle heta något som har med platsen att göra. Det föll sig ganska naturligt. Och alla vet var Tuveslätt ligger.

Finliret är kvar

Efter diverse förseningar har padelhallen nu alla möjligheter att stå klar lagom till sportlovet nästa år. Den inre renoveringen av klubbstugan är i det närmaste klar.

ANNONS

– Yttertak, innertak, golv, dörrar, fönster – allt är egentligen klart. Det är lite finlir som är kvar. Det blir en arbetsdag fram i vår, så att vi får färdigt det sista.

I det inre jobbet ingår även att göra i ordning fyra omklädningsrum. Det finns ett femte, där A-laget vanligtvis håller till (”men vi har inget A-lag just nu”), men det återkommer RFF till lite längre fram.

Husflytt och markarbete

Efter klubbstugan är det fullt fokus på padelhallen där bottenplattan är gjuten. Det fortsatta arbetet tror Tommy ska gå ganska smärtfritt ”efter att det har varit lite uppförsbacke ett tag”.

LÄS MER:Rönnängs FF fick 4,4 miljoner

Vad bestod uppförsbacken av?

– Det stod ett hus här innan. Det tog lite längre tid innan vi fick bort det, säger han om det hus som numera återfinns på Orust.

– Marken var också mer komplicerad. Vi hade hoppats på mer berg men vi blev tvungna att påla på större delen av tomten.

Försening av stål

Den stora förseningen var dock leveransen av stål det vill säga själva skelettet till byggnaden. Förklaringen är att det rent allmänt är sena leveranser på allt möjligt i hela världen

– Det är i alla fall den förklaring som vi får. Det är marknadsläget och allmänt rådande kaos, säger han.

LÄS MER:Första spadtaget för padelhall – kan stå klar till årsskiftet

Förseningen ökar på kostnaderna på två sätt. Dels smärre prisjusteringar dels att RFF redan nu hade tänkt kunna hyra ut halltider till betalande kunder. Det senare är intäkter man går miste om.

– Men det är ingen ko på isen för oss. Det får ta den tid det tar.

Invigning till sportlovet

Om allt går som det ska anländer stålet i vecka 2. Att resa hallen ska då gå ganska snabbt.

– Därefter sker allt övrigt: el, värme, ventilation, snickerier, banor med mera. Före sportlovet kan det vara klart, det är vår ambition, säger Tommy.

– Det hade varit en bra tajming. Alla barnen är ju lediga då.

Senare under 2022 ska man göra i ordning området utanför klubbstugan med bland annat utegym, hinderbana, grillplatser och boulebana plus att snygga till altanen för det som ska bli ”Rönnängs nya mötesplats”.

– Vi hoppas att det ska kunna bli ett dragplåster tillsammans med hallen, säger han.

ANNONS