Morlanda räckte inte till mot Lane på bortaplan i division 5 Bohuslän herr i fotboll.

|
IFK Lane vann mot Morlanda GoIF

Matchen på tisdagen slutade 4–1 (3–0) till Lane.

– Vi gör en väldigt dålig match och ger tyvärr bort 3 poäng. Det har varit en tuff period och nu återstår en match innan uppehållet. I den måste vi vända på det och, som ett lag, visa vad vi faktiskt kan, kommenterade Morlandas tränare Jasper Thijssen.

Lane tog en tidig ledning. Theo Strömberg slog till, redan i elfte minuten.

Lane ökade ledningen till 2–0 efter en halvtimmes spel, genom Mattias Ullberg.

Lane gjorde också 3–0 alldeles före halvtidspausen, genom Jesper Johansson. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Filip Liffner träff och reducerade åt Morlanda. Men mer än så orkade Morlanda inte med.

Men med sju minuter kvar att spela ökade Lane ledningen genom Bereket Kiros Tekle.

Lane har två segrar, en oavgjord och två förluster och 11–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Morlanda har en vinst och fyra förluster och 8–17 i målskillnad.

Lane ligger på tionde plats i tabellen efter matchen, medan Morlanda är på nionde plats.

Nästa motstånd för Morlanda är Tanum. Lagen möts lördag 29 juni 11.00 på Glimmaråsen Ellös.