Drömstart när Orust segrade mot Rössö U på bortaplan

Orust vann lördagens match borta mot Rössö U i division 3 Bohuslän/Dalsland dam i fotboll.

|
IK Rössö Lag 2 förlorade mot Orust FC

Laget gjorde 1–0 redan efter två minuters spel genom Karin From. Till slut vann Orust med 3–2.

Orusts huvudtränare Peter Hellström kommenterade matchen:

– Bra start på matchen med ett tidigt mål, jag tycker att Orust har det mesta av spelet i båda halvlekarna och med den rätta skärpan hade vi kunnat sätta några till, men Rössö står emot och är vassa i sina omställningar. Gött med 3-poäng i värmen!

Segern var Orusts fjärde på de senaste fem matcherna.

Orust började bäst och gjorde 0–1 redan i matchupptakten. Efter bara två minuter slog Karin From till.

Rössö U kvitterade till 1–1 i 16:e minuten, när Ebba Stenstavold slog till.

Orust tog ledningen på nytt i 24:e minuten, när Karin From återigen fick träff.

Orust ökade ledningen till 1–3 efter en dryg halvtimmes spel, genom Maja Ström.

Rössö U reducerade till 2–3 alldeles före halvtidspausen, ännu en gång genom Ebba Stenstavold. Andra halvlek blev mållös och matchen slutade med seger för Orust med 3–2.

För Orust gör resultatet att man nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Rössö U är på sjätte plats.

Nästa motstånd för Orust är Ed. Lagen möts lördag 1 juni 13.00 på Glimmaråsen Ellös.