År 2023 går mot sitt slut och det har blivit dag att utse Årets idrottsprofil för en idrottspersonlighet verksam i eller som har sina rötter i STO-området. ST-tidningen behöver din hjälp med att hitta kandidater.
År 2023 går mot sitt slut och det har blivit dag att utse Årets idrottsprofil för en idrottspersonlighet verksam i eller som har sina rötter i STO-området. ST-tidningen behöver din hjälp med att hitta kandidater. Bild: Bildbyrån

Dags att utse Årets idrottsprofil 2023 – med din hjälp

Ett nytt år har snart gått i mål och det har blivit dags att utse Årets Idrottsprofil för år 2023. ST-tidningen behöver din hjälp att hitta lämpliga kandidater.

ANNONS

Större högtider är nästan alltid tillfällen att reflektera över det som har varit och kanske över det som komma skall. Exempel på mer privata sådana är egna eller andras födelsedagar och andra former av bemärkelsedagar medan nyårsafton är mer offentlig.

Den bok som heter ”2023” har nått fram till det sista kapitlet och det sista bladet. Men innan de sista orden ska komma på pränt kan det vara på sin plats att försöka sammanfatta det år som gått i en idrottsprofil.

Hanna Thuvik var först ut

ST-tidningen instiftade under 2022 priset Årets idrottsprofil. Förutom äran, ett diplom och en blomsterkvast får mottagaren även 5 000 kronor.

ANNONS

Första person att ta emot detta pris var hockeyspelaren Hanna Thuvik med rötter i Skärhamn på västra Tjörn och fostrad i Rönnängs IK.

Sedan ett antal säsonger tillbaka är hon bofast i såväl SDHL-laget Brynäs IF som det svenska damhockeylandslaget.

”Det är otroligt ärofyllt!” kommenterade Hanna sitt pris. Senare på året följdes det upp av ännu ett pris då hon i november månad av Tjörns kommun utsågs till Årets Tjörnbo.

Lämna förslag på kandidater

Tjörns kommun tog i sitt nomineringsarbete hjälp av allmänheten som fick lämna förslag på kandidater.

ST-tidningen gör – precis som i fjol – samma sak och efterlyser tips på lämpliga mottagare av Årets idrottsprofil. Mejla oss gärna på redaktionen@sttidningen.se och berätta vem just DU tycker ska utses till mottagare av det andra priset i ordningen. Ni har fram till och med söndagen den 7 januari 2024 på er.

ST-tidningen har valt att kalla priset för Årets Idrottsprofil för att det ska täcka in allt och alla och exkludera inga eller inget.

Priset ska gå helt enkelt gå till någon som förtjänar att uppmärksammas för sina insatser inom sportens värld det gångna året. Som gjort en fantastisk idrottsprestation, varit en viktig röst – eller lagt ned ett stort jobb i det tysta.

Utmärkelsen kan tilldelas en enskild aktiv utövare – antingen bosatt i STO-området eller på annans ort – men den kan lika väl gå till ett lag, en ledare eller annan föreningsmänniska, ja till och med en hel idrottsklubb!

Vem tycker du ska få priset?

Årets idrottsprofil

Är: Ett årligen återkommande pris till en idrottsprofil från och/eller verksam i STO-området.

Kriterier: Priset ska gå till någon som förtjänar att uppmärksammas för sina insatser inom sportens värld det gångna året. Som gjort en fantastisk idrottsprestation, varit en viktig röst – eller lagt ned ett stort jobb i det tysta.

Prissumma: 5 000 kr.

Sista dag att nominera: 7 januari 2024.

LÄS MER:Utse Årets idrottsprofil – men bry er inte om frisyren

LÄS MER:Hanna Thuvik är en självklar ishockeyförebild

LÄS MER:Hanna Thuvik uttagen till sitt första VM i ishockey som senior

ANNONS