Selma Maderner är framme och avslutar från linjen. Arkivfoto: Niklas Ohlson
Selma Maderner är framme och avslutar från linjen. Arkivfoto: Niklas Ohlson Bild: Niklas Ohlson

En träning på tre veckor – då räckte inte orken för SHK

Stenungsunds HK började uppflyttningsserien på bästa sätt – i 25 minuter. Sedan tröt orken rejält.

SHK:s mål i tvåans uppflyttningsserie är komma i topp fyra och minst få kvala upp till ettan. Motståndaren King River, SHE-laget Kungälvs HK:s andralag, har samma mål, till och med lite mer. Premiären i säsongsomstarten hemma i Stora Höga arena skulle bli en första värdemätare.

Stenungsund hamnade tidigt i underläge i första halvlek, men reste sig och kom igen. Det höll nästan ända fram till pausvilan, då var det två mål upp 15–17.

– Vi startade matchen väldigt bra. De första 25 minuterna var vi stabila bakåt och kom i lägen framåt. Sedan blev vi trötta, säger mittsexan och sexmålsskytten Selma Maderner.

I andra halvlek hämtade SHK upp underläget snabbt, men släppte det igen. King River var ett par-tre bollar före den mesta tiden och spurtade sedan till en sexmålsseger i slutet. Stenungsund förlorade med 31–37.

– Det har varit brist på träning och vi har haft mycket sjukdomar under juluppehållet. Någon har haft covid, men mest har det varit influensa och förkylningar. Vi har haft en träning på tre veckor. Vi orkade inte, utan tappade kommunikationen bakåt i andra halvlek.

Det viktigaste nu är att komma i gång igen efter att halva laget har varit sjuka.

– Det är prio ett. Vi måste kunna spela ihop oss, menar Selma Maderner.

Nästa match blir mot HB 78 i Jönköping lördag 15 januari.

Handboll

Division 2 väst dam UFS

Stenungunds HK – King River HK 31–37 (15–17)

Mål: Pernilla Larsson 8, Selma Maderner 6, Lisa Mattiasson 4, Jennifer Johansson 4, Maria Sköld 3, Mikaela Ivarsson 3, Tilda Hallberg 3.

Bra: Åttamålsskytten Pernilla Larsson var stabil både bakåt och framåt.