Den man som i juli misstänks för ett flertal vapenbrott och olaga hot mot ett socialkontor, åtalas nu vid Uddevalla tingsrätt.
Den man som i juli misstänks för ett flertal vapenbrott och olaga hot mot ett socialkontor, åtalas nu vid Uddevalla tingsrätt. Bild: Adam Ihse/TT

Man åtalas för att ha hotat spränga socialkontoret

En man i 40-årsåldern hemmahörande på Tjörn åtalas nu vid Uddevalla tingsrätt för ett flertal vapenbrott samt olaga hot mot ett socialkontor.

ANNONS

Det var i juli i år som en polispatrull larmades till socialkontoret på Tjörn, efter att en man ska ha uttalat hot mot en tjänsteman där. Mannen ska via telefon ha hotat personalen, hotat att spränga kontoret och även sagt att han skulle campa där, enligt förundersökningsprotokollet.

Polisen grep mannen och sökte igenom socialkontoret med hjälp av en hundpatrull, men inga avvikande föremål, vapen eller explosiva ämnen hittades.

En husrannsakan gjordes också på en adress i Skärhamn där mannen tidigare vistats. Där hittades en liten pistol på en byrå i hallen och en pennpistol i vardagsrummet. Pistolerna togs i beslag.

ANNONS

Sjutton patroner i sovrummet

Tidigare under veckan hade polisen varit på samma adress, efter att en inringare sett att dennes stulna bilnyckel gav utslag på adressen.

När polisen kom dit hävdade den misstänkte mannen att han fått bilnyckeln av en kompis och tänkt lämna in till polisen. Då plats hittade polispatrullen även ett plaströr med sjutton 9 mm patroner i sovrummet. Enligt förhörsprotokollet var patronerna skarpa.

Mannen åtalas nu vid Uddevalla tingsrätt för ett flertal brott, bland annat vapenbrott, olaga hot och narkotikabrott.

LÄS MER:Ungdomar lyste med laser mot bilar

LÄS MER:Två män häktade efter grov misshandel i Stenungsund

LÄS MER:Man i 80-årsåldern åtalas för att ha kört rattfull – två gånger samma kväll

ANNONS