Bild: Arkivbild

Misstanken: Smet efter kollision på Tjörnbron – åtalas

Efter att ha kolliderat vid vägarbetsområdet på Tjörnbron ska lastbilsföraren ha vägrat stanna och kört vidare mot Göteborg med den påkörde föraren efter sig. Ett vittne till olyckan, som också följde efter, larmade i sin tur polis. Nu åtalas lastbilschauffören, misstänkt för smitning från trafikolycksplats.

ANNONS
|

Det var en morgon i slutet av april som lastbilsföraren i 25-årsåldern ska ha kolliderat med en personbil när han försökte knöka sig in i högerfil vid vägarbetsområdet.

Enligt ett vittne ska båda fordonens backspeglar ha gått ihop och skadats vid kollisionen.

Vägrade stanna

Vittnet ska sedan ha sett hur den påkörde föraren försökt påkalla lastbilschaufförens uppmärksamhet och få denna att stanna i höjd med Stenungsbaden.

– Jag tar ned rutan och vinkar in, men han verkade aggressiv bakom rutan. Han ville köra förbi mig på refugen, så jag släppte han till slut med att köra in på busshållplatsen. Sen körde jag efter honom sedan dess, han har även försökt dribbla bort mig i trafiken på väg hit, berättade den påkörde föraren för polis efter händelsen.

ANNONS

Vittnet som följt efter och larmade polisen ger en samstämmig bild av vad som ska ha inträffat.

Nekar till brott

Nu åtalas lastbilschauffören, misstänkt för smitning från trafikolycksplats. Själv nekar han dock till brott och hävdar att ingen kollision skett.

På frågan varför hans högra sidospegel är trasig uppger han att den gått sönder vid ett tidigare tillfälle då en schaktbil tappat lerkakor på hans bil.

Vittnets uppgift om att hans backspegel efter kollisionen ”gått i motsatt riktning” avfärdar han också som omöjlig, då spegeln enligt hans egen utsago inte går att böja då den är fastskruvad och fastsvetsad.

Inget ersättningsanspråk

Den påkörda föraren har inte begärt något ersättningsanspråk av den nu åtalade lastbilschauffören. Detta eftersom han efter kontroll inte funnit några synliga skador på sin egen bil.

LÄS MER:Misstänkt inbrott i Stora Höga

LÄS MER:Man fick lut på sig – fördes till sjukhus

LÄS MER:Ertappades med byxorna nere – döms för köp av sexuell tjänst

ANNONS