Efter att han ska ha utsatts för brott, ringde en efterlyst man i Skärhamn polisen på onsdagen. Mannen fördes senare till häktet i Uddevalla. OBS: Genrebild.
Efter att han ska ha utsatts för brott, ringde en efterlyst man i Skärhamn polisen på onsdagen. Mannen fördes senare till häktet i Uddevalla. OBS: Genrebild. Bild: Erik Zienau

Man ville anmäla brott – ångrade sig: ”Efterlyst”

En efterlyst man fördes på onsdagen från Skärhamn till häktet i Uddevalla. Det efter att han själv ringt polisen för att anmäla brott.
– När vi träffade mannen började han ångra sig och ville inte prata med oss, och då visade det sig att han var efterlyst, säger presstalespersonen Peter Adlersson.

ANNONS
|

Mannen kontaktade polisen vid klockan 15.30.

– Han uppgav då att han hade blivit misshandlad och hotad med kniv av en annan man i hamnen i Skärhamn, säger Peter Adlersson vid polisen.

När en polispatrull en stund senare kom fram till platsen för att ta upp en anmälan från mannen, började han alltså ångra sig och ville inte prata om de brott han ska ha utsatts för.

– Så när vi gjorde en koll visade det sig att han själv var efterlyst och hade ett straff att avtjäna, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Vad var han efterlyst för?

ANNONS

– Det vet jag faktiskt inte.

Är de båda männen kända av polisen sedan tidigare?

– Ja.

Mannen i Skärhamn fick därefter följa med polispatrullen.

– Han kördes till häktet i Uddevalla och det hela gick odramatiskt till, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

LÄS MER:Då drar storskaliga militärövningen i gång

LÄS MER:Publikfest när Klädesholmen bjöd in till påskevaga

LÄS MER:Robin Lext tröttnade på dåliga grilltillbehör – började svetsa egna i stället

ANNONS