Bild: Arkivfoto

Körde rattfull med sina barn – döms till 28 000 kronor i böter

En polispatrull på Tjörn fick en söndagseftermiddag span på en bil som fångade deras intresse. Bilen visade sig vara belagd med körförbud. Kvinnan bakom ratten, som även hade sina två barn med i bilen, konstaterades också vara rattonykter. Nu döms hon.

ANNONS
|

Det var vid halv två-tiden en söndagseftermiddag i slutet av mars i år som patrullen uppmärksammade bilen som färdades på länsväg 723, i höjd med Brevik på Tjörn.

Då patrullen efter en kontrollslagning konstaterat att bilen var belagd med körförbud bestämde de sig för att stoppa den och kontrollera föraren.

Kvinnan bakom ratten fick då även blåsa i polisens sållningsinstrument. Utslaget blev positivt, varför hon togs med till stationen för kroppsbesiktning.

Nu döms kvinnan för rattfylleri efter att analyssvaret visat på att hon haft 0,3 milligram alkohol per liter utandningsluft i blodet, vilket motsvarar ungefär 0,6 promille.

Drack bag in box-vin

I förhör har kvinnan, som är i 30-årsåldern och hemmahörande i en annan västsvensk kommun, erkänt brott och berättat att hon druckit vin natten mellan lördag och söndag. Hon har dock inte kunnat svara på hur många glas, eftersom hon säger sig ha druckit bag in box-vin och inte minns.

ANNONS

Kvinnan uppger vidare att hon druckit det sista glaset vin runt 03-tiden, men inte känt sig påverkad då hon satte sig bakom ratten eftermiddagen efter.

– Jag kände inget konstigt alls. Då hade jag aldrig satt mina barn i bilen om jag var orolig, har hon uppgett för polis.

Skulle äta hamburgare

Tanken var enligt kvinnan att åka till Göteborg för att träffa sin särbo och äta hamburgare tillsammans med barnen och sedan köra hem igen.

Nu blev denna utflykt samtidigt en dyr historia för kvinnan som för brottet döms till 80 dagsböter om 350 kronor, totalt 28 000 kronor. Eftersom kvinnan döms för brott där fängelse ingår i straffskalan ska hon även betala lagstadgad avgift till brottsofferfonden, 800 kronor.

LÄS MER:Tog moppen för att köpa cigaretter – döms för rattfylleri

LÄS MER:Aggressiv körstil och nykterhet kontrollerades vid Sundsby

LÄS MER:Alkoholstöld på Systemet kostade kvinna dryga 8 000

ANNONS