Kommunen söker influencer: ”Letar efter någon med många följare”

Hur marknadsför man bättre ett gym för unga än med hjälp av ungdomar? Därför är Tjörns kommun nu på jakt efter två influencers som kan sprida informationen.

ANNONS
|

Satsningen på ett gratis gym för unga på fredagar har pågått i två och ett halvt år. Tjörns kommun ville att det skulle bli en hälsofrämjande mötesplats för ungdomar, men hur många ungdomar som dykt upp har varierat.

Nu vill de prova en ny slags marknadsföring och söker därför efter två lokala influencers, som kan sprida informationen i sina kanaler.

– Jag tror att det är ett bra sätt att nå unga människor. För vi är ju inte på samma ställe som dem, de har sina egna forum, säger Lotta Nilsson, vd på Träningskliniken i Skärhamn där Friday free gym huserar.

ANNONS

Hoppas på någon med många följare

Hon hoppas på att ännu fler ungdomar ska dyka upp på gymmet, och tänker att en influencer talar direkt till ungdomarna, medan marknadsföring på kommunens sajt eller via Facebook snarare når deras föräldrar.

– Jag vet ju att det finns jättemånga ungdomar som vill träna, men som kanske inte har ekonomiska möjligheter eller av andra anledningar inte hittat till gymmet.

LÄS MER:Ungdomar fick söka jobb via Snapchat

Friday free gym är gratis för alla ungdomar mellan 15 och 19 år, och har öppet på fredagar mellan klockan 17 och 19.

Det är också den tiden som två influencers ska befinna sig på gymmet i Skärhamn, för att träna och lägga upp innehåll i sina sociala kanaler där de visar upp sin träning och gemenskapen på plats.

– Vi letar efter någon som har många följare och är aktiv på sociala medier. Någon som delar med sig av vad de gör mycket och är lite tongivande och inspirerande.

Söker en kille och en tjej

Satsningen är helt ny och än så länge har ingen anmält sig. Hur stort utbudet är av sådana influencers på Tjörn vet inte Lotta Nilsson någonting om.

– Jag har ingen aning, vi får se. Visst är det intressant.

Ersättningen till de båda influerarna, som helst ska vara en kille och en tjej, är ett årskort på gymmet. Mer information om hur man anmäler intresse finns på kommunens sajt och hos Träningskliniken.

ANNONS