Bildtext: Från vänster: skådespelaren Nasir Dhagole, manusförfattaren Aron Levander, regissören Zaida Bergroth och skådespelaren Malin Levanon.
Bildtext: Från vänster: skådespelaren Nasir Dhagole, manusförfattaren Aron Levander, regissören Zaida Bergroth och skådespelaren Malin Levanon. Bild: Film i Väst

SVT-serie spelas in i Ucklum

En misslyckad åklagare. En genial asylsökande från Somalia. Och en försvunnen flicka.

ANNONS
|

I fokus står en före detta åklagare som räknar sina dagar på ett jobb på ett flyktingförvar och en asylsökande från Somalia som visar sig vara ett polisiärt utredningsgeni.

På torsdag, den 16 juni kommer produktionen till Ucklum där man planerar att spela in scener vid bensinstationen och pizzerian, vilket har som följd att båda verksamheterna håller stängt.

Både macken och pizzerian kommer att hållas stängda under torsdagen.
Både macken och pizzerian kommer att hållas stängda under torsdagen. Bild: Google Maps

Premiär nästa år

Detektiven från Beledweyne produceras av B-Reel Films tillsammans med bland annat SVT samt Film i Väst och förväntas ha premiär under våren 2023. Huvudrollerna spelas av Malin Levanon, som tidigare setts i den kritikerrosade filmen Tjuvheder, och Nasir Dhagole.

Handlingen tar vid när en ung flicka försvinner från ett flyktingförvar i den lilla byn Karkebo. Samtidigt på förvaret inser den trångsynta juristen Tilda Renström att den okända somaliska flyktingen som hon precis ska utvisa har en osedvanlig förmåga att lösa brott. Tilda, som nyligen avskedats från sitt jobb, ser en möjlighet att utnyttja mannens förmågor till egen vinning, men han vill ha något i gengäld.

ANNONS

”Exempel på förnyelse”

I ett pressmeddelande säger Anna Croneman, programchef Drama på SVT:

– Det har pratats mycket om behovet av förnyelse inom krimgenren. Med två osannolika och helt underbara huvudkaraktärer är Detektiven från Beledweyne, mer än något annat jag läst, ett briljant exempel på förnyelse. Aron Levander imponerar som huvudförfattare. Det är spännande, det är roligt och det är originellt på riktigt. Jag ser väldigt mycket fram emot att se regissören Zaida Bergroth ta sig an materialet.

LÄS MER:Elvira, 21, säljer kära ägodelen: ”Svider lite”

LÄS MER:Kända komikerna ställer ut tillsammans – i Mollösund

LÄS MER:Nytt företag startar i Stenungsund – ska verka i restaurangbranschen

ANNONS