Parkeringskaos på populär badstrand – kan få allvarliga konsekvenser

Badplatsen Hawaii lockar allt fler besökare och under sommarens hetaste dag var parkeringskaoset totalt. Längs hela vägen några meter från väg 160 och ner till badplatsen var högerfilen helt blockerad av parkerade fordon, vilket kan få förödande konsekvenser vid en eventuell olycka.

ANNONS
|

ST-tidningen besökte badplatsen vid 14-tiden på onsdagen. Längs vägen ned rådde ett smärre kaos med bilar som inte kunde mötas och på vissa ställen var det till och med svårt att passera då långa husbilar ställt sig i p-rutorna och längs andra sidan var det fullparkerat trots att det råder p-förbund på sträckan.

Stenungsunds kommun hade ett antal feriearbetare på plats som parkeringsvakter men trots det var det svårt att ta sig fram. Stundtals var vägen fram till badplatsen helt blockerad.

– Jag har aldrig sett så mycket bilar här. Ändå bor jag alldeles här i närheten! Klockan tolv var det tydligen kö ända från Blomsterlandet till Stenungsön. Antagligen skulle många av dem åka till Hawaii och bada, gissade parkeringsvakten Pelle Jämtheden.

ANNONS

Vädjar till allmänheten om sunt förnuft

Den fulla parkeringen och med bilar på väg från och till badplatsen gör det svårt för räddningstjänsten att ta sig fram vid en eventuell olycka.

Göran Andersson, insatsledare på Södra Bohusläns räddningstjänst, förklarar att vid ett sådant tillfälle hade personalen i värsta fall fått stanna innan parkeringen och ta sig till fots ned till badplatsen.

Det är dyrbar tid som vid en olycka kan vara rent avgörande.

– Vi vädjar till allmänheten att tänka sig för och använda sitt sunda förnuft när de parkerar. Parkera efter hänvisningar. Här måste räddningstjänsten kunna ta sig fram. Vi har gjort ronderingar på området tidigare och sett problematiken. Insatsen blir fördröjd och tiden är avgörande vid räddningsarbete, säger han.

LÄS MER:Segelbåt kapsejsade – person hamnade i vattnet

LÄS MER:Grannar i Nytorps Backe larmade om rök ur radhuskök

LÄS MER:Bilbrand på länsväg 167

ANNONS