Uddevalla tingsrätt.
Uddevalla tingsrätt. Bild: Andreas Olsson

Man häktad – misstänkt för rån och flera cykelstölder i Stenungsund

En man i 30-åldern har häktats, misstänkt för bland annat rån på Hasselbacken dagen före midsommarafton. Den häktade misstänks även för flera cykelstölder i Stenungsund den senaste tiden, samt två fall av grov misshandel tidigare i år.

ANNONS

Den nu häktade Stenungsundsbon ertappades tidigt under torsdagsmorgonen före midsommar i färd med att bryta upp förvaringsskåp i ett parkeringsgarage vid Hasselbackevägen.

Mannen ska då ha haft en kniv som han försökt bryta upp skåpen med. När ett vittne konfronterade honom med detta så ska han enligt polisen ha visat han upp kniven, varpå någon form av handgemäng ska ha uppstått innan mannen avvek från platsen med stöldgodset från skåpen.

Greps vid Stenunge allé

Flera enheter larmades till Hasselbacken för att leta efter den misstänkta gärningsmannen, dock utan resultat. Händelsen rubricerades först som misshandel, men ändrades senare under morgonen samma dag till misstänkt rån.

ANNONS

Onsdagen den 29 juni greps och anhölls sedan två män vid Stenunge allé, misstänkta för stöld av en motorcykel och elcykel, samt våld mot tjänsteman. Det är den ena av dessa två män som nu i lördags häktats, misstänkt även för det begångna rånet på Hasselbacken.

– Han är även misstänkt för en tidigare inbrottsstöld i cykelbutiken West Coast Bikes som inträffade i början av april, berättar Lars Wahlin, förundersökningsledare vid polisen i Södra Fyrbodal.

Nekar till brott

Den häktade mannen misstänks vidare för två fall av grov misshandel som båda ska ha inträffat vid Hasselbacken tidigare i vår.

– Men eftersom det fortsatt råder förundersökningssekretess kan jag inte berätta så mycket mer om detta i nuläget, fortsätter Lars Wahlin.

Då det anses föreligga risk att den misstänkte undanröjer bevis eller på annat sätt försvarar sakens utredning beslutades under lördagen av tingsrätten att mannen ska sitta fortsatt häktad till åtal väcks, vilket ska ske senast den 15 juli.

Själv nekar den häktade mannen till brott.

LÄS MER:Ertappades med att bryta upp förvaringsskåp – misstänks nu för rån

LÄS MER:Davids butik utsatt för tjuvar – igen

LÄS MER:Efter Kållekärrshändelsen: Åklagare yrkar på häktning

ANNONS