En man i 20-årsåldern står åtalad för grovt rattfylleri och grov olovlig körning i Stenungsund.
En man i 20-årsåldern står åtalad för grovt rattfylleri och grov olovlig körning i Stenungsund. Bild: Gabriel Andersson

Man åtalad för grovt rattfylleri och grov olovlig körning – hade kokain i kroppen

En man i 20-årsåldern står åtalad vid Uddevalla tingsrätt, misstänkt för grov olovlig körning och grovt rattfylleri i februari 2022. Mannen erkänner brott.

ANNONS

Det var i februari förra året som en polispatrull stoppade en man vid Circle K i Stenungsund efter att ha fattat misstankar om att allt inte stod rätt till. Mannen, som är i 20-årsåldern, står nu åtalad vid Uddevalla tingsrätt, misstänkt för grovt rattfylleri och grov olovlig körning.

Polispatrullen var enligt förundersökningsprotokollet kallade till McDonalds i ett annat ärende då de såg den misstänkte mannen framföra sitt fordon. Mannen körde till bensinstationen alldeles i närheten och polispatrullen följde efter.

1,5 promille alkohol i blodet

Enligt polisen ska den nu misstänkte mannen visat tydliga tecken på att vara påverkad av mer än alkohol: ”Han var mycket agiterad och hade svårt att stå still samt pendlade kraftigt i humör från aggressivitet till gråt. Han hade rödsprängda ögon och fradga i mungiporna. Han är forcerad i sitt tal samt ryckningar i kroppen.”

ANNONS

Han togs med till Kungälvs sjukhus för provtagning och analysresultaten visade att han hade både kokain och 1,5 promille alkohol i kroppen.

Mannen själv säger sig inte minnas något av händelsen, enligt förundersökningen.

Erkänner brott

Han står nu åtalad vid Uddevalla tingsrätt, misstänkt för grovt rattfylleri och han misstänks också för grov olovlig körning eftersom han enligt stämningsansökan ska ha kört bilen utan att ha körkort.

Mannen erkänner de brott han står åtalad för.

LÄS MER:Orustbo kraschade i tunnel – döms för rattfylleri

LÄS MER:Misstänkt rattfyllerist stoppades på E6

LÄS MER:Mopedist körde omkull – misstänkt drograttfull

ANNONS