De lokala företagarna Tommy Witedal, Camilla Rolfsman, Lena Wikberg, Robin Lagergren, Erica Hultmark och Lars Karlsson hoppas tillsammans med Lasse Kronér på stor uppslutning under lördagens välgörenhetsauktion i Stenungsund.
De lokala företagarna Tommy Witedal, Camilla Rolfsman, Lena Wikberg, Robin Lagergren, Erica Hultmark och Lars Karlsson hoppas tillsammans med Lasse Kronér på stor uppslutning under lördagens välgörenhetsauktion i Stenungsund. Bild: Catrin Hassel/Janne Danielsson/SVT

Kronér och gänget laddar för helgens Glädjeresa och auktion

På lördag är det dags för den stora välgörenhetsauktionen Glädjeresan, till förmån för STO:s äldre. Lasse Kronér kommer då att inta scenen i Kulturhusparken under den första publika delen av auktionen, i syfte att samla pengar till kommunens äldreboenden.

ANNONS
|

Det är en förväntansfull Tommy Witedal, initiativtagare och medarrangör till den lokala Glädjeresan, som nu laddar för helgens auktion.

– Det är faktiskt helt otroligt, det bara rasar in grejer. Just nu har vi fått in prylar till ett auktionsvärde av nära 600 000 kronor, berättar han.

Allt från glasögon till en helikoptertur

Bland auktionsföremålen finns allt från glasögon, smörgåstårtor, signerade matchtröjor från Frölunda och IFK Göteborg till toalettpapper för ett helt års förbrukning.

– Men även en hotellövernattning, lunchhäften, hemkörd björkved, vinterdäck och en 40 kvadratmeter stor altan, samt en helikoptertur, berättar Tommy Witedal.

Han hoppas nu att många kommer att vilja sluta upp för att buda på föremålen, där vinsten går oavkortat till de boende på STO:s äldreboenden.

ANNONS

LÄS MER:Lasse Kronér leder auktion till förmån för STO:s äldre

Förhoppningen är att genom auktionen samla in så mycket pengar att man kan köpa in en rejäl tv med ljudanläggning till de olika äldreboendena på Tjörn, Orust och i Stenungsund, som kommer att få del av vinsten.

Fortsättning på Stenungsbaden

Lasse Kronér kommer att leda auktionen som senare på kvällen får en fortsättning på Stenungsbaden för de inbjudna middagsgäster och företagare, som själva varit med och sponsrat och skänkt auktionsföremål till Glädjeresan.

Tommy Witedal är överväldigad av alla lokala företagare som mangrant velat ställa upp för att förverkliga lördagens Glädjeresa.
Tommy Witedal är överväldigad av alla lokala företagare som mangrant velat ställa upp för att förverkliga lördagens Glädjeresa. Bild: Catrin Hassel

Nu hoppas Tommy Witedal bara på strålande sol och sensommarväder under lördagen, då auktionen påbörjas i Kulturhusparken klockan 14.

– Jag hoppas att det blir kanonväder och att många sluter upp i parken, för det här ska bli så himla kul. Jag vet att Lasse också är otroligt laddad inför detta. Nu ska han bara värma upp och köra en omgång Doobidoo i tv-rutan först nu på fredag, så är hela scenen i Stenungsund hans på lördag.

– Sedan laddar vi redan nu för en fortsättning på Glädjeresan nästa år, eftersom det här är tänkt att bli ett årligt återkommande evenemang tillsammans med alla lokala samarbetspartners som velat ansluta så att vi kan genomföra detta.

ANNONS