Håkan Hellström, resa och bio – så firar Stenungsundsborna nya beskedet

Från och med onsdag nästa vecka slopas i princip alla coronarestriktioner. ST-tidningen frågade några Stenungsundsbor hur de reagerade på beskedet. De flesta gjorde tummen upp men någon tyckte att det är i tidigaste laget.

ANNONS
|
Sandra Bubak Bovin
Sandra Bubak Bovin Bild: Mathias Pernheim

Sandra Bubak Bovin

– Det känns bra. Det är som att se ljuset i tunneln och det ska bli skönt att kunna leva ett mer normalt liv igen. Samtidigt känner jag lite oro för vad som kommer att finnas kvar när allt är över. Man vet ju inte riktigt säkert än.

Vad är det första du ska göra när restriktionerna tas bort?

– Vi ska gå på Göteborgsoperan och se Håkan Hellström-musikalen Kärleken skonar ingen. Och så ska vi gå ut och äta middag. Det ser jag fram emot.

Benny Friberg

– Det känns som att det är lite för tidigt att släppa på allt. Jag har en fru som är sjuk så för oss innebär inte de slopade restriktionerna att vi kan leva annorlunda. Vi kommer fortsätta leva som vi har gjort under pandemin. I alla fall ett tag till.

ANNONS

Roger Niklasson och sonen Filip Pihl

– Det första jag tänkte var ”Vad skönt, äntligen”. Nu kan man leva mer som vanligt. Det är väldigt positivt, säger Roger och får medhåll av sonen Filip som tillägger.

– Ja, det ska bli skönt att slippa tänka på regler hela tiden. Jag tycker det har varit rätt rörigt och svårt att hålla reda på vad som egentligen gäller.

Vad är det första ni ska göra?

– Resa utan att behöva tänka och planera så mycket!

Lennart Haraldsson

– Jättebra! Det här har jag väntat på. Jag tycker det är helt rätt tid nu. Det första jag kommer att göra är nog att gå på bio med min fru.

Christina Persson

– Det känns jätteskönt! Det kanske inte påverkar mitt liv i någon större utsträckning, men det ar ändå skönt att restriktionerna tas bort. Framför allt ska det bli trevligt att kunna umgås i större sammanhang igen.

ANNONS