EvaCarin fixar musikfestival – i familjens trädgård

EvaCarin Mattsson i Timmervik har en egen musikfestival i trädgården i Timmervik.
– Det är mycket jobb men värt alltihop, menar arrangören.

ANNONS
|

I helgen arrangerar EvaCarin Mattsson och Mikael Axelsson musikfestival hemma i trädgården i Timmervik. Och det för andra året i rad.

– Det var jättelyckat förra året!

Upp till 14 olika scenframträdanden blir det lördagen 6 augusti från klockan fyra på eftermiddagen till elva på kvällen. Villaträdgården förvandlas då till en minifestival, komplett med scen, foodtruck, tält och allt annat som krävs.

– Det är mycket jobb men värt alltihop, förklarar EvaCarin Mattsson som själv är musiker och gett ut en platta med jazziga influenser.

Både lokalt och etablerat

På scenen kommer man också att kunna se Rikard och Juvelerna från Orust samt EvaCarin Mattssons dotter Smilla Axelsson.

ANNONS

– Hon är soul-funkinspirerad singer song-writer och har precis släppt sin första platta.

Egentligen är det stiftelsen All my friends are stars music festival som ligger bakom arrangemanget. Den leds av två amerikaner och har funnits sju år i Sverige.

– De började vid Röda sten i Göteborg och konceptet har blivit väldigt lyckat, menar EvaCarin Mattsson.

Tog kontakt

Tanken är att musiker som ännu inte hunnit bli så etablerade får en möjlighet att spela inför publik. I år har man haft två festivaler på Gotland, två i Stockholm och man kommer att ha två i Göteborg.

EvaCarin tog kontakt med dem och föreslog en liten verandaspelning hemma hos henne på Timmerviksvägen förra året. Det kom ett hundratal personer.

– Det var otroligt fint! Vi hade allt möjligt från en 16-årig flicka från Stockholm som framförde sina egna låtar på ukulele till den etablerade jazzmusikern David Bäck, han kommer för övrigt även i år, fortsätter EvaCarin Mattsson.

Känns bra

Vädret var också på minifestivalens sida.

– Det som känns bra med det här är att människor med olika kulturella uttryck får mötas, tycker festivalvärden i Timmervik.

LÄS MER:Fiolprofessorn vill starta musikfestival i Stenungsund

LÄS MER:Gardenfestivalen eller Way out West – vem vinner?

LÄS MER:Johnny vill skapa ett mini-Woodstock i Ellös

ANNONS