Ellen Ljungqvist vill få fler unga att upptäckta glädjen att sjunga tillsammans med avslutande inplanerad väldgörenhetskonsert.
Ellen Ljungqvist vill få fler unga att upptäckta glädjen att sjunga tillsammans med avslutande inplanerad väldgörenhetskonsert. Bild: Arkivfoto/Privat

Ellen startar poppig barnkör i Ucklum

Ellen Ljungqvist leder sedan flera år tillbaka redan pop- och rockkören Joyvoice i Stenungsund. Nu vill hon även nå ut med det magiska med körsång till alla barn som vill vara med i den nya kören Singstars.

ANNONS
|

Kören vänder sig till alla barn i åldern sju till tolv år som vill vara med och sjunga lite modernare poplåtar och hits av kända artister.

– Jag tänker mig exempelvis Laleh, Zara Larsson, Victor Leksell och Darin, säger Ellen Ljungqvist som när hon inte leder kör arbetar med musik också på jobbet, som musiklärare på Spekerödsskolan.

– Förutom att sjunga tänker jag mig också att vi ska gå igenom lite enklare koreografi och för de som vill även testa på solosång och att sjunga i mindre grupper. Vi kommer sjunga både till bakgrundsmusik och till pianokomp, fortsätter hon.

Avslutande välgörenhetskonsert

Det första körtillfället drar igång i Ucklumgården onsdagen den 2 februari klockan 18.

ANNONS

– Sedan är tanken att träffas och sjunga tillsammans varje onsdag i sju veckor framåt innan vi avslutar med en välgörenhetskonsert till förmån för Barncancerfonden, fortsätter Ellen Ljungqvist.

Ellen, som även skriver en del eget material som barnen kommer att få testa på, säger att hon inte kan få nog av musik, trots att hon jobbar med detta hela dagarna.

– Det är också något magiskt med just körsång som jag gärna vill förmedla till alla barn som älskar att sjunga, säger Ellen Ljungqvist som lett vuxenkören Joyvoice i Stenungsund sedan 2016.

Kul och välgörande

Precis som i Joyvoice är också tanken att det ska vara helt prestigelöst att vara med och sjunga.

– Det handlar bara om glädje och att få sjunga för att det är så otroligt kul och välgörande. Kan vi sedan hjälpa forskningen framåt genom att sjunga så är ju det helt fantastiskt!

ANNONS