Spännande kamp på curlingmattan

Det är en jämn kamp om käglorna. Mattcurling engagerar många, i veckan hölls förbundmästerskapet i curling i Henån med över 120 deltagare.

ANNONS
|

SPF Orustveteranerna stod som arrangörer för det riksomfattande Förbundsmästerskapet i mattcurling. Detta då det var deltagare från Orust som förra året blev Förbundsmästare och därmed plockade hem spelen till ön. Förra årets spel hölls i Tranemo dit flera Orustveteraner åkte för att tävla.

– Det gäller att ha lokal och möjlighet att arrangera en så stor tävling som den här. I dag är det lov för skolan och då är hallen ledig, vilket passade oss bra, säger Valter Johansson, aktiv i arrangörsföreningen.

Mer än 120 glada pensionärer samlades för att spela mattcurling tillsammans. 64 lag från rikets alla hörn var anmälda men 61 kom till start. I varje lag spelar en man och en kvinna. Trots att lagen kämpade mot varandra fanns det en fin sammanhållning under spelets gång. Alla hejade på alla och gemenskapen var god.

ANNONS

Curling är en av de populäraste inomhussporterna som finns för gemenskap och samvaro, inte bara för pensionärer utan för alla som vill prova något nytt. Varje vecka träffas de aktiva curlarna i SPF för att träna tillsammans. Två dagar i veckan tränas det i Tvets skolas gymnastiksal. Lars-Åke Gustavsson är en av de flitiga curlarna som inte bara tränar i Tvet utan som även provade lyckan i det mästerskap som kan liknas vid ett SM i mattcurling.

– Vi anmälde oss hit i dag men vi får väl se hur det går. Det är många duktiga spelare med här i dag.

Mattcurlingen är tillsammans med boulen de mest populära sporterna bland pensionärerna på Orust. I Göksäter finns boulebanor som pensionärerna gärna använder. Två gånger i veckan samlas ett 50-tal pensionärer för att kämpa om att komma närmast lillen.

Den som tog mattcurlingen till Orust är Tage Olsson. Då han var aktiv i styrelsen för 15 år sedan, kom han i kontakt med mattcurling. Han tyckte det lät intressent och köpte in den första curlingmattan till föreningen.

– Då var det många som undrade vad mattan skulle användas till. Vi fick ta hit folk från distriktet för att visa oss hur vi skulle spela. Då höll vi till i skyttesalen i Henån. I dag är vi så många att vi aldrig hade fått plats där.

Tage var med och arrangerade det första distriktmästerskapet som då hölls på Orust.

– Det är roligt att det jag startade upp i föreningen har vuxit så otroligt mycket och engagerar så många.

Erika Olofsson

0303-728229

erika.olofsson@lokaltidningensto.se

ANNONS