Andreas Nilvander, David Thylén och Sebastian Olsson har haft några bra i år i Ljungskile, men nu tvingar pandemin dem att åtminstone tillfälligt stänga butiken.
Andreas Nilvander, David Thylén och Sebastian Olsson har haft några bra i år i Ljungskile, men nu tvingar pandemin dem att åtminstone tillfälligt stänga butiken. Bild: Mattias Modéen

Pandemin tvingar dem att stänga butiken

David Thylén från Orust tog över den anrika cykelaffären LO Cykelsport i Svanesund för sju år sedan. Nu tvingar pandemin dem att stänga butiken.
– Vi får inte hem grejer, då världen står stilla, säger David Thylén.

ANNONS
LocationBohuslän, Orust, Ljungskile, Svanesund|
|

David Thylén tog över cykelbutiken i Svanesund 2014. När chansen fanns att växa genom att flytta till Ljungskile slog de till.

– Det är en anrik butik som funnits i Svanesund i närmare 40 år, men potentialen vi såg i Ljungskile gjorde det till ett enkelt val, säger David Thylén.

Events en stor del

2017 utvecklade och moderniserade de verksamheten. Det blev LO Bikes och med det följde även ett ben med outdoorverksamhet och tillhörande events.

– Vi är numera även ett eventbolag där vi utöver att sälja och reparera cyklar har en stor cykeluthyrning över hela västkusten, ger guidade turer, erbjuder kurser inom friluftsliv med mera. Naturupplevelser på cykel är något vi satsar mycket på, säger David Thylén.

ANNONS

Stort kundunderlag

Han säger att kundunderlaget är stort och han ångrar inte flytten av butiken från Svanesund till Ljungskile. Utöver honom själv är kompisen Sebastian Olsson och Andreas Nilvander anställda. Det kunde ha varit ännu fler.

– Vi har en stor lokal publik och 2020 har vi haft underlag för 150 procents ökning, men när vi inte får hem grejer på grund av pandemin har vi istället minskat omsättningen.

Ska öppna igen

En frustrerande situation som gör att han nu beslutat sig för att stänga igen butiken i Ljungskile.

– Så länge pandemin pågår håller vi stängt, men vi planerar att öppna igen så fort situationen tillåter. Vi kommer i så fall att fortsätta i Ljungskile, fast i andra lokaler.

Utförsäljning

I väntan på ett bättre pandemiläge har de sålt ut lagret med cyklar och reservdelar i butiken. Men företaget kommer att leva vidare även under våren och sommaren, fast utan fysisk butik.

– Vi kommer att ha en mobil cykelverkstad på västkusten, som vi utvecklade tillsammans med Orust Kommun och Fyrbodal i projektet Tur och retur. Den kör vi från ungefär april till oktober, berättar Sebastian Olsson, som är mekaniker i butiken.

Cykelturism

– Tillsammans med Södra Bohuslän Turism arbetar vi även med större projekt där syftet är att öka den lokala cykelturismen.

En förhoppning är också att kunna fortsätta med events och annan outdoorverksamhet inom kort.

– Men det är pandemin som styr. Mycket hänger på när man får träffas mer än fyra personer i grupp igen, säger David Thylén.

Mattias Modéen

0303-728223

mattias.modeen@lokaltidningensto.se

ANNONS