Misstänkt båttjuv greps – med byxan full med amfetamin

En bekant till båtägaren som kommit cyklande förbi bryggan ska plötsligt ha hört hur båten startade. Denne såg därefter en okänd man som ryckte i tamparna och försökte få loss motorbåten. Nu åtalas en man i 40-årsåldern för misstänkt försök till stöld av båten på Rossön. På sig vid gripandet ska han då även haft byxorna fulla med amfetamin.

ANNONS
|

Det var i början av juni som den främmande mannen ska ha observerats ombord på motorbåten vid Rossön, enligt stämningsansökan värd minst 150 000 kronor.

Då båtägarens bekant tyckte att det verkade lite misstänkt ringde denne upp honom. Han bekräftade då att det inte var han eller någon han kände som skulle vara ombord, varpå polis larmades.

Nekar till brott

När polispatrullen kom till platsen påträffades en misstänkt narkotikapåverkad man vid en bil i närheten av båten. Han har i förhör nekat till att ha varit ombord på båten.

– Varför skulle jag stjäla en båt när jag har bilen? Jag kan inte köra båt ens en gång, har mannen uppgett i förhör.

ANNONS

Både vittnesuppgifter och det faktum att tändningslåset på båten gjorts sönder och sladdarna dragits ut för misstänkt tjuvkoppling tyder dock på att mannen inte talar sanning. Han åtalas nu därför för försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Erkänner innehav

Stämningsansökan mot mannen inbegriper även narkotikabrott då han i misstänkt överlåtelsesyfte haft 48,2 gram amfetamin på sig när han greps. Narkotikan ska mannen enligt poliserna som grep honom ha förvarat i ett paket gömt i byxskrevet.

Den åtalade mannen i 40-årsåldern, hemmahörande i en annan västsvensk kommun, erkänner själv innehavet, men nekar samtidigt i förhör till att ha haft narkotikan i överlåtelsesyfte.

– Det var för eget bruk och inte något annat. Jag egenmedicinerar, hävdar han.

Åklagaren tror dock inte på denna förklaring, bland annat för att mannen först uppgett en annan version över var han ska hämtat och sedan sagt sig ha för avsikt att lämna narkotikan. Åklagaren yrkar nu därför även på att den beslagtagna narkotikan ska förverkas enligt narkotikastrafflagen.

ANNONS