Drifting och välputsade bilar när motorshowen gasade loss i Henån

När Orust Motorshow äntligen gick av stapeln under lördagen fick motorintresserade barn och vuxna se drifting, dragster och välputsade epa-traktorer och veteranbilar.

ANNONS
|

Bilköerna in till Lundens industriområde i Henån började redan ute vid infarten, och det märktes tydligt att evenemanget var efterlängtat. Besökande bilar fick parkeras där det fanns lediga luckor och inne på området trängdes välputsade veteranbilar med motorcyklar, driftingbilar och dragracingbilar.

Fler än 130 utställningsbilar

Inne i utställningshallen fanns närmare 130 bilar uppställda, allt från moderna stylade japanska småbilar till stora veteranbilar från USA.

Gunnar Eriksson hade kört sin prisbelönta Plymouth Barracuda från Kungälv till Henån för att vara med på utställningen. Han köpte bilen 1984 och har renoverad den till det fantastiska skick den är i idag.

– Då var den i brukskick och jag bytte motor från en V6 till en V8, så nu har den nästan 500 hk, säger han och startar den mullrande motorn.

ANNONS

Drifting lockade många åskådare

Jesper Strindberg är ursprungligen från Henån men bor nu i Dalsland. Han körde ner sin rejäla Chevrolet C10 med camperkåpa till motorshowen.

– Jag använder bilen nästan varje dag och har bytt till en Mercedesmotor med diesel, för att det skulle bli billigare att köra. Men det blev det ju inte nu, säger han och skrattar.

Förutom utställningsbilar och försäljare av olika biltillbehör kunde publiken även titta på drifting, det vill säga bilar som sladdar runt och bränner däck till åskådarnas glädje.

En av arrangörerna till motorshowen är Magnus Mjaerum. Tillsammans med Roger Nordhage, Roger Olsson och Daniel Johansson har han satt ihop ett program där det fanns något för alla.

– Det här har vuxit något enormt. 2019 kom det 1 000 besökare. Vi räknar med det dubbla i år, säger han.

Även brandkåren fanns på plats och visade hur man klipper upp bilar vid en olycka och flera stylade epa-traktorer med unga förare deltog i utställningen.

Minimal husvagn till motorcykeln

Marie Hägerström med maken Patrik körde till Henån med deras Kawasaki Vulcan 1500. På släp hade motorcykeln en väldigt liten husvagn.

– Visst är den rar. Vi köpte den för några månader sen, vi brukar tälta men det här bättre. Nu behöver vi inte oroa oss för regn. Bädden är smal, knappt över en meter bred men det är perfekt för då får man ligga nära, säger hon och skrattar.

LÄS MER:Motorklubben kommer samman på sommarlägret i Stenungsund – ”Det här är ren glädje”

LÄS MER:Julia Eliasson på Tjörn tänkte bromsa karriären – då dök drömbilen upp

LÄS MER:Mikael från Orust kan säkra SM-guldet i drifting

ANNONS