Det var vid en ungdomsturnering vid Ängås skola som händelsen ska ha utspelat sig, fredagen veckan före påsk.
Det var vid en ungdomsturnering vid Ängås skola som händelsen ska ha utspelat sig, fredagen veckan före påsk. Bild: Erika Olofsson

Avvisades från turnering – ska då ha slagit och sparkat vakt

Tonårspojken avvisades av ordningsvakter då han drack öl inne i idrottshallen under ungdomsturneringen. Det uppskattades inte av pojken som därefter ska ha fortsatt att munhuggas med vakterna utanför entrén och därefter handgripligen gett sig på en av dem genom att utdela flera slag mot dennes huvud och ansikte. Nu åtalas pojken, misstänkt för våld mot tjänsteman.

ANNONS

Det var under en fotbollsturnering i Ängås skola, fredagen veckan före påsk, som händelsen ska ha utspelat sig vid idrottshallen i Svanesund. På plats ska de två kvinnliga ordningsvakterna av fritidsledarna blivit uppmärksammade på en tonårspojke som satt på läktaren och drack öl.

– Vi pratade med honom, avvisade honom och fick sedan avlägsna honom. Han sa att vi var jävla misslyckade poliser och att vi inte hade rätt att säga till honom, har en ordningsvakterna berättat i polisförhör.

Försökte smita in igen

Tonårspojken ska sedan enligt ordningsvakterna upprepade gånger försökt smita in i hallen igen. När hallen stängde stod han enligt dessa sedan också kvar utanför entrén och drack öl och rökte.

ANNONS

– Vi sa till honom att lämna och då sa han att han var 18 år så han kunde enligt honom visst stå här för det var allmän plats. Vi avvisar honom igen och börjar gå bortåt med honom mot parkeringen. Då börjar han tagga till, har samma väktare vidare uppgett i förhör.

Nekar till brott

Pojken ska först ha viftat med cigaretten mot deras ansikten och sedan börjat slå mot dem. När vakterna sedan försökte få tag i hans arm, ska han enligt vad de berättat för polis ha slitit sig loss och slagit den ena av dem i huvudet och därefter tagit ett rejält grepp om vaktens hår så denne trillade till marken. Därefter ska han ha sparkat ordningsvakten i bröstkorgen.

Nu åtalas tonårspojken, som är yngre än han utgett sig för att vara, misstänkt för våld mot tjänsteman.

Själv nekar han till brott, men har i förhör med polis inte velat svara på några frågor, vare sig om själva händelseförloppet eller de brottsmisstankar han nu åtalas för.

LÄS MER:Narkotikapåverkad chaufför döms för vinglig färd i Henån

LÄS MER:Ung förare stoppad på moped utan registreringsskylt

LÄS MER:Förare till vält mopedbil visade sig sakna körkort

ANNONS