Nu startar Ellösparken om

Det blir nästan som i gamla tider på Ellösparken. Nya dansbanan minner om glansdagarna på 60- och 70-talen. Åke Jonsson har flera förbättringar att presentera inför fredagens nyinvigning.

ANNONS
|

Med liveband och ett gäng vana dansare från Bohusbuggarna inleds underhållning i Ellösparken på fredag kväll. Då invigs nämligen parken på nytt efter att i många år ha fört en slumrande tillvaro.

– Nu gäller det att folk kommer, säger Åke Knutsson, ordförande i Ideella föreningen Ellösparken, och syftar då inte bara på fredagens invigning.

Han och de övriga entusiasterna i föreningen hoppas att parken ska bli en mötesplats även fram över. I höst räknar man till exempel bion med att ska komma igång igen.

– Vi har ett samarbete med Svenska filminstitutet och ska vara med i Folkets hus och parkers bioverksamhet.

ANNONS

Den gamla projektorn har för länge sedan tjänat ut, men den finns kvar och står nu uppställd i entrén. Ny digital utrustning är på väg. Både Västra Götalandsregionen och kommunen stöttar föreningens planer på bio.

Över huvud taget har föreningen lyckats bra med att hitta samarbetspartners och få in bidrag från olika håll.

– Det har gått över förväntan, erkänner Åke Knutsson.

Dansbanan, ny belysning i parken, nytt staket och nya toaletter har finansierats genom EU-projekt. Det nya köket för 200 gäster har betalats av Boverket och kommunen.

– Men vi har själva fått stå för arbetsinsatsen.

Genom en viss anpassning till funktionshindrade vill man locka lägerverksamhet av olika slag.

Under glansdagarna var Ellösparken en riktig publikdragare i Västsverige. Hit kom de största artisterna, som Bill Haley, Cliff Richard och Hep Stars.

– Parken kunde ha 70 000 besökare per år. Hundratals personer kom till dansen varje lördag, året om, fortsätter Åke Knutsson.

Men folkparkernas storhetstid är över sedan länge. Inriktningen måste bli en annan om parken ska leva vidare i framtiden.

– Vi kan inte få hit de artister som var här förr, säger Åke Knutsson som gärna ser att andra arrangörer upptäcker Ellösparken som en plats för konserter och evenemang.

– Kanske är det så att pendeln slår över!

SVEN LUNDSTEDT

ANNONS