Lastbil blockerade vägen på E6

Under onsdagsmorgonen körde en lastbil in i mitträcket på E6 norr om Jörlanda. Ända fram till klockan 16 var vägen avstängd men nu är den farbar igen – men räkna med en hel del köer.

ANNONS

Strax innan klockan 08 på onsdagsmorgonen inträffade en singelolycka med en lastbil på E6 i norrgående riktning, norr om Jörlanda.

Räddningstjänst åkte till platsen och lastbilen stod mot mitträcket till i vänster körfält.

– Det är en trailer som just nu blockerar en fil i norrgående riktning, sa Fredrik Johansson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

– Polis är på väg, men vi är inte framme ännu, uppgav Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst, strax efter klockan 08.

Trafiken stod hela stilla

Enligt räddningstjänsten, som vid 8-tiden var kvar, är det halt på platsen och trafiken står enligt P4 Göteborg just nu helt stilla i norrgående riktning.

ANNONS

Vid 09-tiden var det fortsatt oklart om någon blivit skadad i samband med olyckan.

– Jag har inga uppdaterade uppgifter om detta ännu. Däremot ska lastbilen vara i okörbart skick och kommer att behöva bärgas sedan dieseltanken sprungit läck, uppgav Herman Egelström, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal då.

Strax före klockan halv tolv meddelade Fredrik Svedemyr att polisen varit på plats och skrivit en anmälan om trafikolycka, utan misstanke om brott.

Föraren ska ha klarat sig utan personskador.

Vägen öppen – men stor risk för köer

Vid 14.30 var lastbilen bärgad från platsen, men vägen var fortfarande avstängd för sanering. Strax före klockan 16 kunde vägen öppnas upp igen. Fram tills dess leddes trafiken om via Jörlanda – Stora Höga.

– Allting är klart, inget är längre kvar på vägen som nu är farbar, säger Johan Bodin på Trafikverkets kundservice till tidningen vid 16-snåret.

Beskedet om farbar väg kommer dock med en liten reservation.

– Man får räkna med efterföljande köer på platsen. Man ska inte ge sig ut på den delen av sträckan om man inte behöver, upplyser Johan Bodin trafikanterna.

ANNONS