En polisjakt inleddes natten till torsdag efter att en A-traktor gasat ifrån polisen. Observera att bilden är en genrebild.
En polisjakt inleddes natten till torsdag efter att en A-traktor gasat ifrån polisen. Observera att bilden är en genrebild. Bild: Christer Olofsson

Biljakt i Stenungsund: A-traktor körde ifrån polisen

En biljakt inleddes i Stenungsund inatt efter att polisen försökt stoppa en bil registerad som A-traktor på väg 160. Föraren gasade iväg med polisen tätt efter – en färd som stundtals ska ha gått i ”mycket höga hastigheter” enligt polisen. Fyra personer lyckades smita och ingen har gripits i nuläget.

ANNONS
|

Det var vid 01:30-tiden inatt som polisen uppmärksammade ett fordon vid Spekeröd längs med väg 160. Polisen gjorde en slagning på bilens registreringsnummer och upptäckte då att fordonet var registrerat som a-traktor.

Körde mot trafiken

Polisen valde då att försöka kontrollera fordonet. Men innan någon kontroll hann inledas, gasade föraren iväg och en biljakt inleddes i riktning mot Tjörn. Enligt polisen ska färden stundtals gått i mycket höga hastigheter – och föraren av fordonet ska även ha kört mot trafiken.

– Vid något tillfälle var de uppe i upp emot 140 kilometer i timmen, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson i region Väst.

För att få stopp på fordonet togs beslut om att lägga ut spikmatta, något som däremot inte behövde användas.

ANNONS

Fyra personer lyckades smita

Jakten tog till slut stopp vid Skärhamns skola på Tjörn, efter att fordonet kört in i ett sopförråd. Fyra personer ska då ha sprungit från fordonet och en hundpatrull genomförde ett längre sök på platsen efter de misstänkta gärningspersonerna.

Ingen av dem kunde hittas och gripas.

Polisen: ”Intressanta uppgifter”

A-traktorn är tagen i beslag och polisen beskriver att man har ”intressanta utredningsuppgifter” att jobba vidare med i ärendet.

Vad är det för uppgifter?

– Vi har a-traktorn i beslag, den har ett registreringsnummer och en ägare, säger Hans-Jörgen, polisens presstalesperson.

Anmälan om vårdslöshet i trafik, smitning från trafikolycka och att ej stannat på polismans teckning har upprättats.

ANNONS